Over Kind met recht

Kind met Recht is een initiatief van mr Karin Kloosterboer en drs Arnout Esser. Opgericht op 20 november 2007 – de Dag voor de rechten van het kind en 18de verjaardag van het Kinderrechtenverdrag – vanuit de noodzaak om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kinderrechtensituatie van met name kwetsbare groepen kinderen.

 

karin_kloosterboerKarin Kloosterboer (1962) studeerde rechten en heeft ruime ervaring op een breed terrein van kinderrechten. Karin was werkzaam in uiteenlopende functies waarbij advisering, pleitbezorging, onderzoek en communicatie over kinderrechten centraal staan. Zij werkte onder meer als coördinator van de eerste Kinderrechtswinkel in Nederland (Amsterdam) en als kinderrechtendeskundige bij de Raad voor het Jeugdbeleid, Defence for Children en UNICEF Nederland.
Karin werkt veel samen met partners, heeft een groot netwerk en adviseert over kinderrechtelijke thema’s aan verschillende organisaties en personen. Ook heeft ze uitgebreide ervaring in het verzorgen van presentaties, het organiseren van inhoudelijke evenementen en schrijven van publicaties. In al haar werk staat jeugdparticipatie voorop: ‘niet alleen praten over, maar ook met kinderen’ is haar motto. Karin heeft niet alleen heel veel goede ideeën, ze kan ze ook omzetten in zeer succesvolle projecten.

 

Arnout Esser (1955) adviseert al meer dan 25 jaar ervaren bestuur­ders en managers bij organisatorische ontwikkelingen. Zijn specialiteit is het verbinden van mensen en onder­werpen op basis van zijn strategisch inzicht in ingewikkelde verander­­processen. Zijn focus ligt op besluitvaardige samenwerking. Ook coacht hij bestuurders en managers bij veranderingen in hun organisatie. Zijn aanpak wordt gezien als zowel deskundig, verhelderend en gebalanceerd als onconventioneel en verfrissend. Naast Kind met recht heeft Arnout een eigen adviespraktijk Esser Management Consult.